top of page

De Grote Sint-Laurents Kerk

De grootste bordspellenbeurs van Noord-Holland vind je in de grootste kerk van de provincie.
De Grote Sint Laurenskerk, of kortweg de Grote Kerk, in Alkmaar is een imposant bouwwerk uit het begin van de 16e eeuw. Al honderden jaren vormt het indrukwekkende, gotische pand een plek om samen te komen voor Alkmaarders van alle soorten en maten. Met haar hoge gewelven, kleurrijke glas-in-loodramen, antieke orgels en vele kunstwerken is het geen verrassing dat de kerk al eeuwenlang de bijnaam ’Sieraad van de Stad’ draagt. In 2018 werd het 500-jarig bestaan van de Grote Kerk gevierd met diverse feestelijke evenementen en de thuiskomst van een meesterwerk.

Grote Kerk Alkmaar

Bereikbaarheid

Bezoekadres > Koorstraat 2, 1811 GP Alkmaar

Met de fiets > Fietsen kunnen kosteloos worden gestald in de ondergrondse fietsenstalling op het Canadaplein (geopend tot 24.00 uur).

Met de auto > In de directe nabijheid tref je vijf parkeergarages (Grote Kerk, Singelgarage, De Vest, Overstad en Karperton) aan, die eenvoudig vanaf de ringweg rond Alkmaar te bereiken zijn. De dichtsbijzijnde is de Parkeergarage Grote Kerk aan de Bagijnenstraat, met de voetgangersuitgang in de Kerkstraat. Deze garage heeft 80 parkeerplaatsen en is duurder dan de andere, gemeentelijke garages. Verder liggen de parkeergarages De Vest en Kanaalschiereiland ook op slechts enkele minuten lopen afstand. 

Je vindt de garages door te navigeren op de volgende adressen:
 

Parkeergarage De Grote Kerk > Bagijnenstraat 13, 1811 KA Alkmaar

Parkeergarage De Vest > Paardenmarkt, 1811 KG Alkmaar

Parkeergarage Kanaalschiereiland > Mallegatsplein 1, 1811 AG Alkmaar

 

Let op: belangrijk! > De beweegbare paaltjes in de binnenstad zijn vervangen door camera's met kentekenherkenning. Wanneer je geen ontheffing hebt voor de binnenstad maak je kans op een boete van € 90,00!

Parkeren en toegankelijkheid voor mindervaliden > De kerk en haar faciliteiten (horeca, toiletten) zijn goed toegankelijk met een rollator of rolstoel. Er zijn in de buurt van de Grote Kerk minimaal drie parkeerplaatsen voor mindervaliden. Eén voor het kantoor van de ABN Amro bank en twee in de Gasthuisstraat.

Met het openbaar vervoer > Het NS-station is op loopafstand (circa 10 minuten). Bij het verlaten van het station ga je naar rechts tot aan het kruispunt (winkelstraat). Vervolgens ga je naar links de winkelstraat in, steek verderop de weg over bij de Geestersingel en loop rechtdoor tot aan de Grote Kerk.

Bij de Grote Kerk, halte Kerkplein, stopt buslijn 1.

MoxCon '24
15  september 2024

Zondag

​Sunday

10:00 – 17:00

10:00 am – 5:00 pm

bottom of page